For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
De Helderse Courant van 12 december bericht dat historici Helmer Helmers samen met Nadine Akkerman van de Universiteit Leiden 100.000 euro aan onderzoeksgeld ontvangen voor verder onderzoek naar de ‘Schat van het Palmhoutwrak’ van het NWO.
Helmer Helmers

Oudeschild NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, wil beide historici verder onderzoek laten doen naar de historische achtergrond van de ‘Schat van het Palmhoutwrak’. De vondst was dit jaar te bewonderen in een tentoonstelling in museum Kaap Skil. Er werden toen unieke opgedoken objecten uit een Texels wrak gepresenteerd, waaronder een volledig gave jurk. Sindsdien wordt door diverse wetenschappers van de UvA uitgebreid onderzoek gedaan naar deze schat. De historici zoeken naar aanwijzingen over de herkomst van het schip en de eigenaar van de kostbare lading. NWO hoopt dat het historisch onderzoek nieuw licht zal werpen op de Engels-Nederlandse culturele en politieke relaties.