For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Boekomslag Spul

De belangrijkste vindplaatsen waren de bouwputten op het Damrak en het Rokin met een diepte van zo’n 25 meter waar de grondlagen stamden uit de laatste IJstijd (10.000 jaar geleden). Daarboven vonden de archeologen de bedding van de Amstel. De rivier die nu nog door de stad stroomt had zich hier tot 12 meter diepte in de bodem uitgesleten.

De rivier zat vol met archeologische vondsten. Vroeger gooiden mensen vaak afval in het water of er vielen per ongeluk spullen in die in de modder wegzonken. De opgravingen leverden bijna 700.000 vondsten op. Het zijn voorwerpen die mensen vroeger hebben gebruikt. Deze resten en voorwerpen vertellen ons iets over de geschiedenis van Amsterdam, Amsterdammers en haar passanten.

Samensteller en stadsarcheoloog Jerzy Gawronski en zijn team hebben de thematische indeling van deze publicatie gebaseerd op de stad als functioneel geheel.

Spul

 

  • Jerzy Gawronski en Peter Kranendonk, Harold Strak (fotografie) en Willem van Zoetendaal (vormgeving)
  • Uitgeverij Van Zoetendaal | De Harmonie, 2018
  • ISBN: 978-94-63360-50-0