For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Het is nog redelijk onbekend, maar in iedere klas zitten er wel één of twee: leerlingen met TOS. Deze kinderen hebben moeite met het leren van hun moedertaal. Toen Lammertink in 2020 promoveerde op haar onderzoek over TOS, wilde ze haar bevindingen ook in de vorm van een stripboek uitgeven. Het doel van deze kindvriendelijke versie is om de bekendheid van TOS te bevorderen en kinderen kennis te laten maken met taalwetenschap. Het idee leverde haar een nominatie voor de NWO Synergy Award 2020 op.

In samenwerking met auteur en illustrator Wouter Goudswaard zette Lammertink haar onderzoeksresultaten in voor het ontwikkelen van het stripboek. Nu is het plan werkelijkheid geworden: Het Grote TOS Mysterie ligt in de winkel. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar oud. In het verhaal leren drie kinderen alles over TOS en de manier waarop kinderen taal leren van Professor Roos, aliens en een robotaap.