For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Hebben apen ritmegevoel? Wat kunnen we leren van watermanagement uit de 17e eeuw? Kunnen drones archeologische vondsten doen? Met dit soort vragen houden onderzoekers van de Humanities Labs van de UvA zich bezig. Sinds eind 2022 zijn zeven labs voor innovatief geesteswetenschappelijk onderzoek gebundeld in het Bushuis. Tijdens deze editie van het Humanities Café kun je hier een uniek kijkje achter de schermen nemen.

Kerngegevens van evenement Humanities Café on Tour: ontdek de Humanities Labs
Datum
26 september 2023
Voeg toe aan agenda
Tijd
16:45 -18:30

Het programma begint met een rondleiding langs de diverse labs door Ashley Burgoyne, de directeur van het Music Lab. Hij neemt op dit moment het roulerend voorzitterschap van de Humanities Labs op zich en zal zich de komende tijd inzetten voor het bevorderen van synergie tussen de Labs op het gebied van programmering, inhoudelijke agenda en infrastructuur.

Tijdens de rondleiding gaan we in gesprek met verschillende onderzoekers die uitleg geven over de maatschappelijk relevante vraagstukken waar zij met innovatieve methoden aan werken. Aansluitend is er een borrel, waar je collega’s van de UvA, KNAW en gemeente kunt ontmoeten die onderdeel zijn van de Amsterdam Humanities Hub. We nodigen met open armen ook externe partners uit waarmee we ons verbinden om aan hedendaagse vraagstukken te werken en het belang van geesteswetenschappelijke kennis te delen. Samen ontdekken we de toekomst van de geesteswetenschappen. We kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten!

Kun je er deze keer niet bij zijn, maar wil je wel op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige evenementen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Bushuis/Oost-Indisch Huis

Kloveniersburgwal 48 (hoofdingang)
1012 CX Amsterdam