You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Vorige week maandag bereikte ons het trieste nieuws dat onze lieve collega Marijke op 22 mei is overleden. Marijke heeft meer dan 30 jaar, tot haar pensionering in 2020, bij de UvA gewerkt, waarvan de laatste 14 jaar als office manager bij de onderzoekschool ACLC.

Marijke Vuijk (foto: Brigit van der Pas)

Marijke speelde een essentiële rol in het reilen en zeilen van de onderzoeksschool, met voor haar als hoogtepunt het organiseren van het jaarlijkse ACLC-uitje. Zo heeft ze vele wetenschappers aan het tangodansen, zingen en wandelen gekregen.

Marijke had een groot talent voor het omgaan met de staf, van junior promovendi tot seniorleden van de school. Ze kon met veel flair en humor mensen te woord staan, was zeer behulpzaam en luisterde heel goed. Medewerkers gingen na een gesprek met haar fluitend de deur uit.

Voor haar naaste collega’s bij de afdeling Onderzoek was Marijke een professionele en bekwame medewerker, maar vooral ook iemand die benaderbaar, open, en hartelijk was. We hadden niet alleen werkcontact met haar, maar we deelden ook ons persoonlijk lief en leed. Marijke was oprecht geïnteresseerd in haar collega’s, ook als die meerdere generaties jonger waren en in een andere levensfase. Iedereen voelde zich thuis bij Marijke.

Helaas werd Marijkes afscheid van de UvA beperkt door de coronapandemie. Onder normale omstandigheden was het een groot en drukbezochte bijeenkomst geworden vanwege haar lange staat van dienst. Veel collega’s deden mee aan een afscheidsboek voor Marijke, wat aangaf hoe geliefd ze was in de faculteit.

We zullen haar ontzettend missen.

Namens de afdeling onderzoek en het ACLC bij de Faculteit der Geesteswetenschappen,
Marten Hidma en Brigit van der Pas